Wat doet een financieel adviseur in Den Bosch?

Financieel adviseur Den Bosch

Voordat het duidelijk is wat een financieel adviseur doet, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat een financieel adviseur is. Een financieel adviseur biedt hulp bij de financiën. Deze hulp kan voor particulieren zijn maar ook voor bedrijven. Financiële adviseurs kunnen gespecialiseerd zijn in het advies geven van investeringen of juist investeringsbeheer. De diensten die een financieel adviseur levert zijn afhankelijk van de specialistische van de adviseur. Over het algemeen kan een financieel adviseur in Den Bosch bedrijven en particulieren adviseren over de financiële situatie, hierbij hoort advies over het eigen vermogen, schulden en kosten.

Hoe werkt een financieel adviseur in Den bosch?

Een goede financieel adviseur zal de client vragen naar zijn of haar doelen. Op basis van deze doelen zal de adviseur gezamenlijk met de client een plan opstellen zodat het duidelijk is hoe deze doelen bereikt kunnen worden. Een doel kan bijvoorbeeld zijn eerder met pensioen gaan. De financieel adviseur in Den Bosch zal berekenen hoeveel geld per maand er gespaard moet worden zodat ook in de pensioenleeftijd het nog steeds mogelijk is om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. Ook kan een adviseur fiscaaladvies geven. Bijvoorbeeld wanneer het geschikte momenten zijn om schenkingen te doen aan familieleden. Het is ook mogelijk om beleggingsadvies te krijgen. Beleggen is een populaire manier om het eigen vermogen voor een bepaalde tijd te verminderen en uiteindelijk geld te verdienen.

Soorten financiële adviseurs

Vroeger was er maar één type adviseur. Echter, tegenwoordig zijn er vele soorten adviseurs. Een traditionele persoonlijke adviseur is voornamelijk voor persoonlijke, praktische begeleider. Daarnaast zijn er ook adviseurs die gespecialiseerd zijn in het advies geven aan grote bedrijven. Naast fysieke personen zijn er steeds meer digitale adviseurs. Dit is een digitale dienst waarvoor mensen kunnen betalen die investeringsaanbevelingen doet.

Kosten financiële adviseur

We gaan uit van een fysieke financiële adviseur. De kosten van een financiële adviseur is afhankelijk van de opdracht, de adviseur en wat de cliënt wil. Een financiële adviseur kan per uur de kosten berekenen. Hierbij moet je snel denken aan een uurtarief van 150 tot 400 euro. Een andere optie is een eenmalig advies. Als je een advies wilt over een financieel plan of over beleggen is het mogelijk dat de financiële adviseur een geheel plan gaat opstellen, dit kost minimaal 700 euro. Een andere manier van het berekenen van kosten is dat de kosten afhankelijk zijn van het beherend vermogen. Als er meer vermogen is, zijn er natuurlijk veel meer regels en opties. De kosten voor het uitvoeren van deze diensten en advies geven kan op basis van een klein percentage van het beheerd vermogen, hierbij kun je denken aan één of twee procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *