Beste babyvoeding

Frootie 9

Je baby wil je het liefst het allerbeste geven. Door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt aanbevolen om tot een leeftijd van twee jaar borstvoeding te geven. Kan, of wil je niet zolang borstvoeding geven? Dan is er gelukkig een goed alternatief in flesvoeding. Ook daar worden baby’s groot van. Vanaf het moment dat je baby ongeveer vier maanden oud is mag je je baby ook ander eten geven dan alleen melk. Dat wordt knoeien geblazen dus! Sommige ouders kijken er echt naar uit, zien hoe hun kindje smikkelt van al die nieuwe smaken die ontdekt mogen worden. Andere ouders hadden er misschien liever nog even mee gewacht en vinden het jammer dat hun baby’s nu definitief niet meer heel erg klein zijn. Hoe je er ook in staat, het moment dat je kindje hapjes gaat proberen zal er een keer van komen. En dan kun je maar beter geïnformeerd zijn over wat de beste babyvoeding is.

Verse hapjes of voeding uit potjes?

Ieder maakt zijn eigen keuze in wat hij of zij diens kind geeft. De één gaat voor het gemak van potjes en voorkomt daarmee stress aan tafel, de ander haalt er voldoening en plezier uit om zelf zo gezond mogelijk te koken voor de kleine. Waar wetenschappers het eigenlijk wel over eens zijn is dat het bereiden van een verse maaltijd (of prakje) gezonder is dan voeding uit een potje. Babyvoeding uit een potje wordt veelal fabrieksmatig gemaakt en verliest tijdens het bereidingsproces belangrijke vitaminen en mineralen. Dat verlies heb je niet wanneer je zelf een banaan gaat prakken of zelf groenten in de blender mikt.

Zelf hapjes maken of het laten doen?

Niet iedereen heeft tijd om urenlang in de keuken te staan en zo allerhande hapjes te maken om in te kunnen vriezen. Er zijn bedrijven die daarop inspelen en verse babymaaltijden aanbieden. Zo hoef je zelf niet uitgebreid te koken voor je kleintje maar kun je hem of haar wel het allerbeste bieden, namelijk een verse maaltijd gemaakt van verse producten. Hier kun je gebruik van maken zolang je wilt. Vanaf het moment dat je kindje de leeftijd van één jaar heeft bereikt (en je dus officieel geen baby meer hebt, snik snik) kan je kindje in principe mee-eten met de pot. Enige voorzichtigheid is daarbij nog wel geboden, want de meeste éénjarige kinderen houden nog niet zo van pittig eten. Hou je daar zelf wel enorm van? Dan kun je nog wat langer doorgaan met verse babyvoeding bestellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *