Waarom een bezoekersteller?

bezoekersteller

Tegenwoordig is data erg belangrijk. Succesvolle, vooroplopende bedrijven maken geen beslissingen meer op basis van gevoel maar op basis van data. Dit gaat over allemaal soorten data, zoals de prijzen en productiesnelheid. Echter, data van het aantal bezoekers is ook belangrijk. Voor bijna elk bedrijf is een bezoekersteller aan te raden. Een bezoekersteller meet het aantal bezoekers en op welke tijd het druk is. Een bezoekersteller kan ook de locatie van de bezoekers in het bedrijf bepalen, de tijd die de klanten besteden op specifieke locaties en het pad dat klanten hebben gelopen. Met de data die je krijgt van het tellen van je bezoekers is het mogelijk om vraagvoorspelling te analyseren, net zoals de effectiviteit van marketing. Een bezoekersteller helpt om het bedrijf productiever en winstgevender te maken.

Hoe werkt een bezoekersteller en de analyse?

Een bezoekersteller kan een fysiek persoon zijn maar het is tegenwoordig ook mogelijk om via technologie bezoekers te tellen. Hierbij houdt de technologie precies bij hoeveel bezoekers er binnen komen en naar buiten gaan en de technologie kan de bezoekers volgen. Meestal moeten er camera’s geïnstalleerd worden die bepaalde sensoren heeft. De data die wordt verkregen kan een bedrijf zelf analyseren maar het is ook mogelijk om een bedrijf hiervoor in te huren. Dit bedrijf kan dan nauwkeurig laten weten wanneer er veel bezoekers binnen komen, hoe deze bezoekers zich verplaatsen. Ook is het mogelijk om per bezoeker te weten wat de interesse van de bezoeker is en hoe betrokken de bezoeker bij het bedrijf is. Echter, het is wel belangrijk om aan de nieuwe privacy wet te voldoen.

Is dit voor mijn bedrijf interessant?

Een bezoekersteller is interessant voor veel verschillende soorten bedrijven, zoals de detailhandel. Maar ook tentoonstellingen hebben veel aan een bezoekersteller. Als bedrijf die tentoonstellingen ter expositie zet is het interessant om te weten hoeveel bezoekers erop af komen en welke stukken ze het meest – of juist minst – interessant vinden. Andere bedrijven die erg baat hebben bij bezoekerstellen zijn supermarkten, luchthavens, evenementen en winkelcentra. Een bezoekersanalyse is nuttig zodat personeel beter kan worden ingezet en bedrijfsleiders kunnen beter beslissen hoeveel personeel ze nodig hebben en in welke afdeling welk personeel het beste kan staan. Genoeg personeel is nodig zodat het personeel klanten kunnen helpen en hierdoor gaat de klanttevredenheid omhoog. Echter, te veel personeel is erg nadelig, dit kost namelijk veel geld.

Mogelijkheden voor een bezoekersteller

Het wordt aangeraden om een bedrijf in te huren voor het tellen van bezoekers. Externe bedrijven hebben vaak de juiste technologie. Daarnaast hebben zij veel kennis en kunnen deze bedrijven gemakkelijk de data analyseren en adviezen geven op basis van deze data.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *