Rollator Almere

Rollator

Een rollator is een veel gebruikt hulpmiddel. Je vindt ze in alle soorten en maten. Je kunt een rollator nieuw kopen maar ook tweedehands of zelfs huren bij verschillende aanbieders. Het is belangrijk dat je een rollator kiest die goed bij je past. Er is genoeg keus bij rollator Almere.

Wat is een rollator?

Wat is nou eigenlijk een rollator? De meeste mensen kennen het wel en je ziet ze vaak op straat. Een rollator is een hulpmiddel die veel ondersteuning geeft bij het lopen. Je kunt deze gebruiken in huis maar ook buiten op straat. Een rollator wordt vaak gebruikt door mensen die slecht ter been zijn of een slechte balans hebben. Ze hebben net even dat extra steuntje met een rollator. Het is een soort karretje op wieltjes, vaak zit er een mandje of zitvlak op. Een rollator geeft niet alleen een goede ondersteuning tijdens het lopen maar zorgt ook voor meer zekerheid. Als iemand erg bang is om te vallen tijdens het lopen of angst heeft om zelfstandig buiten te lopen, kan een rollator meer zekerheid bieden en net dat zetje geven om wel zelfstandig met hulpmiddel buiten te gaan lopen.

Voor wie is een rollator?

Een rollator is bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn om wat voor reden dan ook. Lichamelijk gehandicapt, dus hierdoor slecht kunnen lopen, mensen die een slechte balans hebben of mensen die angst voor vallen hebben tijdens het lopen. Met een rollator hebben ze meer steun aan beide handen. Ook zit er vaak een zitvlak op waardoor ze even kunnen uitrusten als het lopen niet meer gaat. Vaak wordt een rollator geassocieerd met oude mensen maar je kunt een rollator bij elke leeftijd gebruiken wanneer het lopen lastig is.

Waar moet je op letten?

Bij het aanschaffen van een rollator moet je op verschillende dingen letten. Er zijn zoveel modellen op de markt. Het is goed om ook even een klein stukje te wandelen met de rollator voordat je deze aanschaft. Zo zijn er bijvoorbeeld hele lichtgewicht maar ook juist zware rollators. Wanneer een klein, dun en ouder vrouwtje een zware rollator mee neemt wordt dit natuurlijk lastig als zij bijvoorbeeld een stoepje op moet, dat gaat bijna niet. Dan heb je dus een lichtgewicht rollator nodig.

Verder moet je erop letten dat de remmen van de rollator goed werken. Wanneer je ergens gaat zitten moet de rollator niet ineens wegrijden. Ook is de juiste hoogte en afstelling hiervan erg belangrijk voor het looppatroon van de persoon die met de rollator gaat wandelen. Laat je dus goed adviseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *