Carwrapping

carwrappen

Heb je weleens gehoord van carwrapping? Grote kans van niet, want de term is pas sinds een aantal jaar in opkomst. En dat is jammer, want het biedt een hoop mogelijkheden. Maar laten we bij het begin beginnen: wat is carwrapping of, zoals het in de volksmond ook wel wordt omschreven, het wrappen van een voertuig? Heel simpel gezegd is het aanbrengen van een hoogwaardige folie. Deze folie kan alle vormen en kleuren die je zelf wilt. Je verandert op deze manier op een snelle, effectieve en handige manier direct de gehele look van het voertuig, of dat nu een auto, bestelbus, vrachtwagen of iets anders is.

In veel situaties een goede optie

Maar je zou in principe vrijwel elk glad voorwerp kunnen wrappen. Dit hoeft niet beperkt te blijven tot voertuigen. De folie kan ook op een deur of raam aangebracht worden. Stel, je hebt een eigen kantoor en wilt af en toe een beetje privacy hebben. Dan kan je er voor kiezen om een folie aan te brengen, waardoor mensen niet meer naar binnen kunnen kijken. Het is zelfs mogelijk om zonwerende folie op een raam aan te brengen om de zon buiten te houden en de binnentemperatuur aangenaam. Kortom, wrappen kan niet alleen op auto’s of andere voertuigen, maar op veel objecten. Vraag dus zeker even naar alle mogelijkheden.

De voordelen van carwrapping

Maar terug naar carwrapping, oftewel het aanbrengen van een hoogwaardige folie op een auto of ander voertuig. Waarom zou je dit willen? Ten eerste omdat het een snelle en makkelijke manier is om een auto, qua look, geheel om te toveren. Je hoeft op deze manier ook niet in de weer met verf. De folie is, mits deze door een professional is aangebracht, ook weer te verwijderen, zonder dat je de lak van je auto beschadigt. Ten tweede kan een folie ook zorgen voor bescherming van de auto, bijvoorbeeld tegen UV-straling, krassen en steenslag. Omdat de folie gemaakt is van transparante PVC heeft het zelfs een soort helende werking. Dus als het buiten warm is, en de zon goed zijn best aan het doen is, kunnen kleine krasjes zelfs verdwijnen, omdat de folie een geheugen heeft.

Reclame

Een andere optie is om de folie als reclame-uiting te gebruiken. Zet bijvoorbeeld je logo en/of je contactgegevens op je auto of bestelbus. Op deze manier verandert het voertuig in een handomdraai in een soort visitekaartje op vier wielen. Hoe tof is dat? Je kan alles op de folie laten afdrukken, in verschillende kleuren, vormen, lettertypes et cetera. Natuurlijk kan de folie weer op een raam, deur of ergens ander opgeplakt worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *