Event fotografie

event fotografie

Bij event fotografie worden er foto’s gemaakt van evenementen. Je zou dit kunnen vergelijken als een verslag bestaande uit foto’s. Tijdens de evenementen worden verschillende aspecten gefotografeerd. Denk dan aan de plaats, de manier waarop die is ingericht. De artiesten of muzikanten die tijdens het evenement optreden en niet te vergeten de gasten die aanwezig zijn.

Evenementen zoals concerten, jubileumfeesten of een productlancering zijn de beste evenementen om event fotografen in te zetten. Je kunt de foto’s van het evenement ook als promotiemateriaal gebruiken. 

Belangrijk voor event fotografie 

Het is belangrijk om eerst na te gaan hoeveel fotografen je nodig zult hebben voor het evenement. Voor kleine evenementen heb je genoeg aan een fotograaf, bij grotere evenementen zul je meer moeten inhuren. 

Een event fotograaf moet genoeg kennis en ervaring hebben over event fotografie. Vooral als het evenement in een gesloten ruimte plaats vind. De fotograaf zal dan moet de verlichting moeten spelen, zodat de foto’s goed uitkomen. 

De fotograaf zal ook moeten weten hoe hij de sfeer op de foto’s vastlegt. Hij zal altijd op het juiste moment, op de juiste plaats zijn. Zonder een last te zijn voor de gasten en op te vallen.

Rocking Pictures 

Voor het professioneel laten vastleggen van jouw evenement kun je Rocking Pictures proberen. Het evenement zal tot in de kleine details vastgelegd worden. Daarnaast worden de foto’s snel en auteurs rechten vrij, met hoge kwaliteit geleverd. 

Bij Rocking Pictures begrijpen wij dat, het evenement erg belangrijk is voor de organisatie. Wij zullen er daarom voor zorgen dat de foto’s kwalitatief zijn en dat de sfeer duidelijk te merken is. Die leuke herinneringen terug brengen voor de gasten die aanwezig waren, wanneer zij terug kijken naar deze foto’s.   

Foto’s worden tegenwoordig ook gebruik als online marketing plan. Via websites en sociale media worden de foto’s gedeeld en wereldwijd bekeken. Met als gevolg dat het evenement de volgende keer meer bezoekers aantrekt.  

Alert en observerend 

Met ruime ervaring in het vak, zijn wij bij Rocking Pictures observerend en alert en weten wij hoe met de verlichting te spelen, bij evenementen die in gesloten ruimtes gehouden worden. Met de cameralens weten wij feilloos de verschillende momenten vast te leggen, zonder dat de gasten daar last van zullen hebben. Zo kunnen wij verrassende en unieke fotoreportage garanderen. 

Op locatie krijgt de organisatie enkele foto’s van ons, welke gelijk via sociale media gedeeld kunnen worden. In de meeste gevallen lukt het ons om na 24 uur de meeste foto’s af te hebben. De foto’s zijn rechtenvrij en kunnen dus zonder problemen zowel offline als online gebruikt worden.  

Staat er een evenement in jouw agenda die je wilt laten fotograferen? Aarzel niet en neem contact op met ons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *