Persoonlijke doelen stellen 

persoonlijke doelen stellen

Misschien heb je er nooit zo over nagedacht, maar het is belangrijk om voor jezelf persoonlijke doelen te stellen. Dit houd je gefocust, bezig met en gericht op de toekomst. En zo blijf je constant bezig om een betere versie van jezelf te worden, te groeien, of om even van het moment te genieten. Het hier en nu. Het is echter wel belangrijk om realistische doelen te stellen voor jezelf. Als je onrealistische doelen gaat stellen, dan heeft dat alleen maar een negatieve invloed op je gemoedstoestand. En dat is natuurlijk niet wat we willen. 

Wat is een persoonlijk doel 

Een persoonlijk doel is op persoonlijk niveau een uitdaging voor diegene die aan zichzelf wil laten zien dat ze kunnen vechten om dat doel te bereiken. De uitdaging is dat het doel bereikt wordt door middel van een eerder bedacht plan. Er zijn heel veel verschillende doelen met verschillende moeilijkheidsgraden. Denk hierbij aan persoonlijke doelen, maar ook aan doelen op carrière gebied, gezondheid, etc.  

 

Wat voor doelen stellen 

Tegenwoordig is de meerderheid van de mensheid alleen maar bezig met denken aan de toekomst, daardoor vergeten ze vaak van het hier en nu te genieten. Als je dan op een gegeven moment even achterom kijkt, dan zie je opeens wat voor mooie momenten je allemaal gemist hebt. Dat moeten we natuurlijk ook niet hebben. Daarom is het belangrijk om ook makkelijk haalbare doelen te stellen als: 

  • Even genieten met onze partner, broer, zus, vriendin, etc. 
  • Een boek te lezen 
  • Even naar de lucht en de vogels te observeren 
  • ´s avonds even een momentje pakken om even naar de sterren kijken 

 

Op deze momenten mag je dan ook niet denken aan het ´wat ga ik hierna doen´, nee dit is het moment om gewoon echt even alleen van het moment te genieten. Om te zijn. Gun jezelf dat soort momenten ook. Plan ook momenten in je leven in om te genieten van het niets doen, om op dat moment te kiezen wat je wilt gaan doen naarmate hoe je je voelt. Dit zijn makkelijke doelen, maar misschien juist daarom vergeten we ze zo vaak. Belangrijk zijn ze in ieder geval wel!  

 

Hoe ga je persoonlijke uitdagingen aan? 

Vier tips om je persoonlijke doelen te overwinnen: bouw een visie om uitdagingen te overwinnen. Zoek een doel dat je wil behalen. Wees niet bang

  • Bouw een visie om uitdagingen te overwinnen.  
  • Zoek een doel dat je wil behalen.  
  • Wees niet bang! 
  • Vertrouw op jezelf dat je deze persoonlijke doelen kan overwinnen 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *