Wist je dat er personal branding voor artiesten bestaat?

personal branding

Als artiest is het super belangrijk dat je er continu bij stilstaat hoe je overkomt op je publiek (en natuurlijk je fans). Veel mensen zullen tegen je op kijken (of dit gaan doen) en je wilt tegelijkertijd het juiste voorbeeld geven en ultra cool overkomen. Het is dan ook niet voor niets dat veel artiesten gebruik maken van een professional op het gebied van personal branding, zoals bij Aura Charm het geval is. Bij Aura Charm kun je terecht als je het wilt maken in de muzikale wereld, maar niet zo goed weet hoe je jezelf presenteert en hoe je visueel een bepaalde boodschap kunt uitdragen. Het maakt eigenlijk niet uit wat deze boodschap precies is, maar het is wel belangrijk dat je hem tot in de puntjes begrijpt en je ernaar kleedt/gedraagt. Een rapper zal zichzelf bijvoorbeeld heel anders kleden en presenteren als een operazanger. Bij beiden is personal branding ontzettend belangrijk en een groot onderdeel van het vormgeven van hun imago. Het is misschien wel net zo belangrijk als de daadwerkelijk muziek die deze persoon maakt. Denk je maar eens in: Zou jij een album kopen dan iemand die fantastisch zingt, meer nul uitstraling heeft en zich alleen in hele simpele, nietszeggende kleding vertoont? Nee, want die persoon valt totaal niet op, hij/zij lijkt niks te melden te hebben en je voelt je er totaal niet door geprikkeld, toch?

Het doel van de personal branding voor artiesten van Aura Charm

Of je nu muziek maakt of op een andere manier artiest bent, creatieve personen willen graag gezien worden en een bepaalde identiteit uitstralen. Als je het moeilijk vindt om jouw boodschap helder op papier te krijgen en een marketing strategie uit te werken die past bij jouw muziek en jou als persoon, dan ben je bij Aura Charm aan het juiste adres. Hun personal branding services zijn er om jou te helpen jouw ‘brand’ te presenteren op een manier die bij je past en belangrijke (en vooral: voor jou relevante) contacten te leggen in de muziekwereld. Hun creatieve aanpak heeft al veel artiesten geholpen door te breken en hun uitgebreide netwerk is bovendien al op de hoogte van het feit dat ze vaak werken met jonge talenten. Je doet er dus slim aan daar gebruik van te maken!

Vertel jouw verhaal met behulp van Aura Charm

Een van de belangrijkste dingen waar Aura Charm zich met hun coaching op focust is jouw netwerk. Connecties zijn namelijk alles in de muziekwereld, en deze kun e verkrijgen door jezelf op de juiste manier te presenteren. Denk daarbij maar eens aan professionele foto’s, video’s en een zowel kloppend als prikkelend verhaal over jezelf als persoon en artiest. Al deze zaken samen vormen jouw identiteit als muzikant, en maken het je makkelijker jezelf te presenteren. En als dat balletje eenmaal rolt heb je binnen no-time een hitje te pakken, wedden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *