Cognitieve gedragstherapie in Roosendaal: Waar helpt dat bij?

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Ieder mens heeft bepaalde gedragspatronen ontwikkeld, welke ontstaan door bepaalde gebeurtenissen en overtuigingen. De vorming van deze patronen start al heel voeg in de kindertijd en gaat je hele leven door. Wanneer kinderen op mentaal vlak problemen ervaren kan cognitieve gedragstherapie in Roosendaal bij Iris Pedagogiek ondersteuning bieden. Deze therapie richt zich op de gedachtepatronen en overtuigingen die het kind heeft en an de hand waarvan hij/zij leeft. Onbewust krijgen kinderen heel veel overtuigingen mee van hun ouders, en deze dienen ze niet altijd. Dit wil zeggen dat ze ze soms belemmeren in het volledig zichzelf zijn en in hun ontwikkeling. Dit is natuurlijk eeuwig zonder, want kinderen zouden zich juist volledig en zonder enige angst moeten kunnen ontwikkelen tot vrije en zelfstandige volwassenen. Als jij het idee hebt dat je kind op bepaalde vlakken vastloopt dan kan het geen kwaad een paar sessies cognitieve gedragstherapie in Roosendaal te boeken, om er achter te komen waar het probleem zit.

Hoe werkt cognitieve gedragstherapie in Roosendaal?

Als je je kind bij iris Pedagogiek aanmeld voor een bepaald aantal sessies, dan wil je natuurlijk eerst weten wat je er precies van kunt verwachten. Allereerst, Iris werkt op een hele toegankelijke en persoonlijke manier. Want alleen dan heeft haar cognitieve gedragstherapie in Roosendaal het meeste effect. Ze benadert je kind niet als een volwassene en is uiteraard getraind in gesprekstechnieken die bij kinderen een bepaalde openheid opwekken. Het kan voor een ouder heel lastig zijn om met het kind te praten en tot de kern van een probleem te komen. Soms is de relatie tussen kind en ouder verstoord, en is zelfs een heel eenvoudig gesprek vrijwel onmogelijk. Iris beschikt echter over de gave om informatie los te peuteren uit het kind die de situatie kan verduidelijken. Vaak blijkt de oplossing verrassend dichtbij wanneer eindelijk helder is waar het kind precies mee zit. Dit is voor zowel het kind als de ouders een hele opluchting en maakt de weg vrij naar een meer ontspannen omgang en ontwikkeling van het kind.

Wat te doen als je kind een trauma heeft?

Soms zijn de zorgen van een kind heel subtiel en onduidelijk, in andere gevallen heeft het een heel duidelijk trauma ondergaan. Dit kan een ongeluk zijn, of het verlies van een ouder, maar ook een echtscheiding van de ouders kan vaak grote impact hebben. Ook dit verstaan we dus onder een trauma. Ieder kind verwerkt zo’n trauma op zijn eigen manier, en sommigen krijgen er echt last van in de jaren daarna. Het is dan belangrijk om op tijd te starten met cognitieve therapie en het kind te helpen bij de verwerking en het loslaten ervan. Je zult merken dat het kind zich al na een aantal gesprekken veel ontspannender en vrijer voelt, en zich duidelijk makkelijker ontwikkelt. En daar wordt iedere ouder blij van, toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *