Duurzame woning

Duurzaamheid 1

 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker met het alsmaar groeiende aantal mensen op aarde. Er zijn veel vlakken waar je duurzaamheid op kan toepassen. Duurzaam wonen kan veel verschil maken. Zo kan je een duurzame woning kopen, maken of je huidige woning verduurzamen. Lees in dit blog meer over hoe je een duurzame woning creëert. 

 

Energie besparen

 

Als je denkt aan duurzaamheid denk je vast snel aan het besparen van energie. Dit kan bij een woning op verschillende manieren gebeuren. Zo kan je natuurlijke energie opwekken door het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een eenvoudige toevoeging aan een al bestaand huis. Veel nieuwe huizen worden al met zonnepanelen gebouwd. Ook een goede isolatie van je huis zal zorgen voor een bezuiniging van energie omdat je zo minder snel de verwarming aan hoeft te zetten bij koud weer of de airco bij warm weer. Het is ook een goed idee om bij de energie die je gebruikt te kiezen voor een duurzame energieleverancier. Zo zijn er nog vele andere manieren om energie te besparen in je woning. 

 

Vervangen van verouderde apparaten 

 

Oude apparaten kunnen soms veel energie verbruiken. Zo is het goed om even te kijken wat voor energie label jou apparaten hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je koelkast of wasmachine. Ook is het goed om te kijken of je cv-ketel nog wel goed werkt. Apparaten vervangen voor duurzamere apparaten kan een goed idee zijn. Maak dan wel de afweging voor jezelf of het het waard is. Een apparaat weg doen zorgt ook weer voor afval, dus heb je het apparaat nog maar net dan is het apparaat weg gooien misschien niet het beste idee. Zorg er dan wel voor dat je toekomstige apparaten zo energie zuinig mogelijk zijn. Energie zuinige apparaten kunnen soms wat duurder zijn, maar omdat je minder energie verbruikt zal je op de lange termijn het geld weer terug verdienen. 

 

Tiny house

 

Hoe minder ruimte je in beslag neemt, hoe duurzamer je leeft. Je hebt minder materiaal nodig, je hebt minder meubels nodig, je hoeft een minder grote ruimte te verwarmen en zo zijn er nog een hoop voordelen aan het bouwen van een Tiny house. Eigenlijk is een leven in een Tiny house de meest duurzame manier waarop je kan leven. Behalve duurzaam is een Tiny house ook erg leuk om in te wonen en zal het hebben van minder spullen ook zorgen voor meer rust aan je hoofd. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *